Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Meringue
- 150 g icing sugar (see Tips)
- 2 tsp cornflour
- 4 egg whites (approx. 120 g)
- 1 pinch cream of tartar
- 1 pinch salt
- flaked almonds, for sprinkling
Raspberry jelly
- 12 gelatine leaves (titanium)
- cold water, for soaking
- 1000 g cranberry juice
- 80 g caster sugar
- 500 g frozen raspberries (see Tips)
Sponge cake
- butter, for greasing
- 60 g icing sugar
- 2 egg whites, room temperature
- ½ tsp natural vanilla extract
- 20 g hot water
- ¼ tsp bicarbonate of soda
- ½ tsp cream of tartar
- 40 g cornflour
- 20 g plain flour (see Tips)
Mascarpone cream
- 600 g pouring (whipping) cream
- 40 g icing sugar
- 250 g mascarpone cheese
- 1 tsp natural vanilla extract
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1103.8 kJ / 262.8 kcal
- Białko
- 3.8 g
- Węglowodany
- 27.7 g
- Tłuszcz
- 15.5 g
- Tłuszcz nasycony
- 9.8 g
- Błonnik
- 1.5 g
- Sód
- 100.5 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Yoyo slice
2 Std. 30 Min
Apple crumble meringue slice
2h 45min
Mixed berry pavlova stack
5 Std. 30 Min
Lemon Curd and Nectarine Tart (TM5)
Brak ocen
Triple chocolate layer cake
5 Std. 20 Min
"Little house" slice
6h 30min
Vanilla mascarpone parfait
2h 40min
Black forest cake
5h
Polish doughnuts
2 Std. 30 Min
Karpatka
10h
Hazelnut meringue roulade
1 Std. 30 Min
Strawberry and White Chocolate Mousse Dessert
4h 30min