![Raspberry cloud Raspberry cloud](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/8cdb7167-3a2a-4524-be8b-5628959d291d/Derivates/af0ef810-5a5d-42d9-abcb-a8406d09e687.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Meringue
- 150 g icing sugar (see Tips)
- 2 tsp cornflour
- 4 egg whites (approx. 120 g)
- 1 pinch cream of tartar
- 1 pinch salt
- flaked almonds, for sprinkling
Raspberry jelly
- 12 gelatine leaves (titanium)
- cold water, for soaking
- 1000 g cranberry juice
- 80 g caster sugar
- 500 g frozen raspberries (see Tips)
Sponge cake
- butter, for greasing
- 60 g icing sugar
- 2 egg whites, room temperature
- ½ tsp natural vanilla extract
- 20 g hot water
- ¼ tsp bicarbonate of soda
- ½ tsp cream of tartar
- 40 g cornflour
- 20 g plain flour (see Tips)
Mascarpone cream
- 600 g pouring (whipping) cream
- 40 g icing sugar
- 250 g mascarpone cheese
- 1 tsp natural vanilla extract
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1103.8 kJ / 262.8 kcal
- Białko
- 3.8 g
- Węglowodany
- 27.7 g
- Tłuszcz
- 15.5 g
- Tłuszcz nasycony
- 9.8 g
- Błonnik
- 1.5 g
- Sód
- 100.5 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Haupia Pie
3h
Panna cotta
6h 15min
Polish doughnuts
2 Std. 30 Min
Apple crumble meringue slice
2ч. 45 мин.
Choux pastry
2 Std.
Golden baklava
25 godz. 25 min
Baked chocolate ricotta with blueberries and cream
55 Min
Moscato panna cotta with pistachios
6 godz. 25 min
Mirror glaze cake
7 Std. 55 Min
Chocolate volcanos
55 Min
Black forest cake
5 godz.
Raspberry and Vanilla Éclairs
2 Std.