Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Pastry
- 130 g raw sugar
- 200 g unsalted butter, chilled, cut into small pieces
- 380 g plain flour, plus extra to dust
- 1 egg
- 1 tsp ground cardamom
- 1 pinch sea salt
- 20 g water
Peach filling
- 40 g shelled pistachios, unsalted (see Tips)
- 2400 g canned peaches, 3 large cans, drained (approx. 1650 g after draining)
- 1 tbsp freshly squeezed lemon juice
- 1 ½ tbsp cornflour
- 2 tbsp rum (optional)
- 1 tsp vanilla bean extract
- 1 tsp ground cardamom
- 1 - 2 pinches sea salt
- plain flour, to dust
- egg yolk, beaten, to brush
- raw sugar, to sprinkle
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2654.9 kJ / 634.5 kcal
- Białko
- 8.7 g
- Węglowodany
- 99.9 g
- Tłuszcz
- 23.7 g
- Tłuszcz nasycony
- 13.4 g
- Błonnik
- 5.9 g
- Sód
- 68.6 mg
Alternatywne przepisy
Rhubarb and blackberry breakfast tart
2 Std. 20 Min
Ciabatta olive sticks
2 Std. 5 Min
Sweet Cucumber Pickles
Keine Bewertungen
Peach Cobbler
2h 35min
Elly Berryman's plum shortcake
1 Std.
Crunchy broccoli salad with speck (TM6)
10min
Edna's lemon curd teacake
40 Min
Italian sandwich Rolls
2 godz. 45 min
Blueberry Bundt Coffee Cake
1 godz. 45 min
Pascualina
1 godz. 45 min
Easy citrus pie
1 Std.
New York-style cheesecake with strawberry sauce
26h 10min