Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Le sirop
- 100 g d'eau
- 100 g de sucre en poudre
- 50 g de framboises fraîches
La charlotte
- 3 feuilles de gélatine alimentaire (1,9 g/feuille) et un récipient d'eau froide
- 80 g de sucre en poudre
- le zeste d'½ citron jaune non traité
- 400 g de fromage blanc nature au lait de chèvre
- 400 g de framboises fraîches
- 24 biscuits à la cuillère
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1396 kJ / 329 kcal
- Białko
- 8.8 g
- Węglowodany
- 57.7 g
- Tłuszcz
- 7.5 g
- Błonnik
- 5.2 g
Alternatywne przepisy
Tarte crémeuse banane, passion, citron vert
4h 45 min
Muffins aux cerises
2h 45 min
Tartelette à la rhubarbe
2h 45 min
Tarte aux fraises
4h
Tarte aux fruits rouges et mascarpone
1hod. 30min
Mini-flans pâtissiers au cassis
1hod. 30min
Choux vanille-framboise
2j 30 menit
Charlotte mangue-Passion
5 godz.
Tiramisu fraise rhubarbe en verrines
2j 30 menit
Tarte aux myrtilles
3hod. 15min
Tiramisu framboises-fraises
3h
Tiramisu poire-speculoos
12j 30 menit