Torta al cioccolato con profiteroles

Torta al cioccolato con profiteroles

4.4 50 ocen
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 21 godz.
10 porzioni

Składniki

Bignè
  • di acqua
    150 g
  • di burro a pezzi
    80 g
  • di sale
    1 pizzico
  • di zucchero
    10 g
  • di farina tipo 00
    120 g
  • uova
    3
  • di panna (35% di grassi) fredda
    500 g
  • di zucchero a velo
    1 cucchiaino
Torta al cioccolato
  • di biscotti, tipo digestive
    200 g
  • di burro a temperatura ambiente e a pezzi
    60 g
  • di panna (35% di grassi)
    1000 g
  • di preparato per budino alla vaniglia
    2 bustine
  • di cioccolato fondente (50% di cacao) a pezzi
    250 g
  • di cacao amaro in polvere (opcjonalnie)
    1 - 2 cucchiai

Wartości odżywcze na 1 porzione

Kalorie 937.7 kcal / 3923.5 kJ
Białko 10.3 g
Tłuszcz 82.2 g
Węglowodany 42.5 g
Błonnik 3.7 g
Tłuszcz nasycony 49.2 g
Sód 185.7 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...