Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Bignè
- 150 g di acqua
- 80 g di burro a pezzi
- 1 pizzico di sale
- 10 g di zucchero
- 120 g di farina tipo 00
- 3 uova
- 500 g di panna (35% di grassi) fredda
- 1 cucchiaino di zucchero a velo
Torta al cioccolato
- 200 g di biscotti, tipo digestive
- 60 g di burro a temperatura ambiente e a pezzi
- 1000 g di panna (35% di grassi)
- 2 bustine di preparato per budino alla vaniglia
- 250 g di cioccolato fondente (50% di cacao) a pezzi
- 1 - 2 cucchiai di cacao amaro in polvere (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 3923.5 kJ / 937.7 kcal
- Białko
- 10.3 g
- Węglowodany
- 42.5 g
- Tłuszcz
- 82.2 g
- Tłuszcz nasycony
- 49.2 g
- Błonnik
- 3.7 g
- Sód
- 185.7 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Torta di crêpes tiramisù
6 Std. 30 Min
Budino ai 3 colori
8h
Piccola pasticceria natalizia
4 Std.
Tortina arancia e cioccolatini
2h 30min
Torta brulée
11 Std.
Torta al cioccolato bianco e crema al whisky
9 Std.
Torta crema e cioccolato
1hod. 35min
Torta brownie al cioccolato e crema al caramello salato
2h 35min
Torta tipo bocconotto al cioccolato
2h
Torta alle 3 mousse
5 godz. 30 min
Crema pasticcera al cioccolato (di Luca Montersino)
25min
Bignè al cioccolato
3h