![Torta al cioccolato con profiteroles Torta al cioccolato con profiteroles](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/25660A6D-28A9-417C-A96E-235DBA6DBAF1/Derivates/8E0E99C3-F2BD-46C2-A544-38EB5A4A3E05.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Bignè
- 150 g di acqua
- 80 g di burro a pezzi
- 1 pizzico di sale
- 10 g di zucchero
- 120 g di farina tipo 00
- 3 uova
- 500 g di panna (35% di grassi) fredda
- 1 cucchiaino di zucchero a velo
Torta al cioccolato
- 200 g di biscotti, tipo digestive
- 60 g di burro a temperatura ambiente e a pezzi
- 1000 g di panna (35% di grassi)
- 2 bustine di preparato per budino alla vaniglia
- 250 g di cioccolato fondente (50% di cacao) a pezzi
- 1 - 2 cucchiai di cacao amaro in polvere (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 3749 kJ / 896 kcal
- Białko
- 10 g
- Węglowodany
- 46 g
- Tłuszcz
- 76 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Torta bavarese ai tre cioccolati di Luca Montersino
3 Std. 30 Min
Torta cappuccino
2 Std.
La nuova Sacher di Luca Montersino
3 Std. 30 Min
Torta ai tre cioccolati
5sa 20 dk
Pan di Spagna
1 Std. 50 Min
Torta tripla al cioccolato
3 Std. 55 Min
Torta al cioccolato bianco e crema al whisky
9 godz.
Torta di meringa e mousse al cioccolato
6 Std. 30 Min
Fantasia di nocciole
1 Std. 35 Min
Zuccotto gelato
12 Std.
Torta Diplomatica
3 Std.
Crema pasticcera al cioccolato (di Luca Montersino)
25 min