Wersje kompatybilne
Courgette and Avocado Beignets with Feta Cream, Coriander Chilli Pesto and Salad
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Beignets
- 150 g water
- 80 g unsalted butter, diced
- 2 pinches fine sea salt
- 120 g plain flour
- 3 medium eggs
- 120 g courgettes, cut in pieces
- ½ ripe avocado, small, diced (5 mm)
- 1 fresh green chilli, large, thinly sliced
- 50 g spring onions sliced (1 cm)
- 2 Tbsp fresh coriander leaves
- ½ lime, finely grated zest and juice
- 1 pinch ground black pepper
Coriander Chilli Pesto
- 25 g fresh coriander, leaves and stalks, chopped
- 20 g Parmesan cheese, cut in pieces (2 cm)
- 40 g rapeseed oil
- 1 Tbsp toasted pine nuts
- 1 fresh green chilli, large, halved, deseeded
- 2 garlic cloves
- ½ lime, freshly squeezed juice only
- 1 pinch fine sea salt, or to taste
- 1 pinch ground black pepper, or to taste
Feta Cheese Cream
- 200 g feta cheese, cut in pieces
- 100 g plain yoghurt
- 100 g double cream
- 1 pinch fine sea salt, or to taste
- 1 pinch ground black pepper, or to taste
Courgette and Avocado Salad
- 1 courgette, green, small, cut in thin strips with a vegetable peeler
- 1 courgette, yellow, small, cut in thin strips with a vegetable peeler
- 1 ripe avocado, small, diced (1 cm)
- 1 lime, juice and finely grated zest
- 1 Tbsp rapeseed oil
- 1 pinch fine sea salt, or to taste
- 1 pinch ground black pepper, or to taste
Cooking and Serving
- sunflower oil, for deep frying
- 2 Tbsp toasted pine nuts, roughly chopped
- coriander cress, for garnishing
- sumac, for sprinkling
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2212 kJ / 529 kcal
- Białko
- 11.6 g
- Węglowodany
- 15.2 g
- Tłuszcz
- 46.9 g
Alternatywne przepisy
Spanish Tortilla - Tortilla Española
45 min
Ratatouille
40min
Beetroot Carpaccio (TM5)
20min
Pea Gazpacho
4 godz. 15 min
Shallot Tarte Tatin
2 godz.
Spiced Moroccan Lentil Soup
40min
Gazpacho
1 godz. 15 min
Leek and Lancashire Cheese Quiche
2h 15min
Roasted Tomato Tart
2 godz.
Patatas Bravas with Aioli
1 godz. 15 min
Spinach, Tomato and Goat's Cheese Quiche
1 godz.
Allergen-friendly Tuna and Sun-dried Tomato Courgetti
10min