Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 80 g Gruyère cheese, cut in pieces (2 cm)
- 500 g onions, quartered
- 30 g olive oil
- 20 g unsalted butter, diced
- ½ tsp fine sea salt
- 2 pinches ground black pepper
- 2 tsp plain flour (10 g)
- 900 g water
-
1
stock cube (for 0.5 l), chicken or beef, crumbled
lub 1 heaped tsp stock paste, homemade, chicken or beef - 12 slices baguette, slightly stale, or other crusty bread
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 910.8 kJ / 217.7 kcal
- Białko
- 7.3 g
- Węglowodany
- 19.6 g
- Tłuszcz
- 12.6 g
- Tłuszcz nasycony
- 5 g
- Błonnik
- 1.9 g
- Sód
- 384.6 mg
Alternatywne przepisy
Creamy tomato soup
30min
Cauliflower Cheese Soup
30min
Mushroom Risotto
30min
Creamy Courgette Soup
25 Min
Mushroom and Cannellini Bean Soup
35min
Onion soup
1 Std. 10 Min
Broccoli and stilton soup
30min
Creamy Mushroom Soup
20 Min
Asparagus Stem Soup
55 min
Watercress Soup
25 Min
Creamy Asparagus, Potato and Leek Soup
30min
Spinach and Parmesan Soup
45min