Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 80 g Gruyère cheese, cut in pieces (2 cm)
- 500 g onions, quartered
- 30 g olive oil
- 20 g unsalted butter, diced
- ½ tsp fine sea salt
- 2 pinches ground black pepper
- 2 tsp plain flour (10 g)
- 900 g water
-
1
stock cube (for 0.5 l), chicken or beef, crumbled
lub 1 heaped tsp stock paste, homemade, chicken or beef - 12 slices baguette, slightly stale, or other crusty bread
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 910.8 kJ / 217.7 kcal
- Białko
- 7.3 g
- Węglowodany
- 19.6 g
- Tłuszcz
- 12.6 g
- Tłuszcz nasycony
- 5 g
- Błonnik
- 1.9 g
- Sód
- 384.6 mg
Alternatywne przepisy
Creamy Asparagus, Potato and Leek Soup
30 Min
Creamy tomato soup
30 Min
Creamy Pea Soup with Serrano Chips
30 Min
Cauliflower Cheese Soup
30 Min
Creamy Courgette Soup
25 Min
Pea and Lardo Soup
1h 5 min
Onion soup
1h 10min
Broccoli and stilton soup
30 Min
Creamed Lettuce Soup, Broccoli with Black Olive Sauce
45 Min
Asparagus Stem Soup
55 Min
Courgette Soup with Basil and Cashew
20 min
Celeriac and Apple Soup
55 Min