Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 80 g onions, quartered
- 30 g unsalted butter, diced
- 500 g frozen green peas
- 500 g liquid vegetable stock
- ½ tsp fine sea salt
- 2 - 3 pinches ground black pepper, to taste
- 10 g fresh mint leaves, plus extra for garnishing
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 692.9 kJ / 165.6 kcal
- Białko
- 7.1 g
- Węglowodany
- 20.5 g
- Tłuszcz
- 6.6 g
- Tłuszcz nasycony
- 4 g
- Błonnik
- 6.9 g
- Sód
- 263.6 mg
Alternatywne przepisy
Carrot and Coriander Soup
25min
Broccoli and Stilton Soup
30min
Cream of Cauliflower and Coconut Soup
40min
Red Pepper and Tomato Soup (TM5)
30min
Carrot, Apple and Ginger Soup
35min
Almond Cauliflower Cream Soup with Herb Oil and Crispy Flatbread
45min
Celeriac and Apple Soup
55 min
Horseradish and Chickpea Dip
10 min
Carrot and Coriander Soup
25min
Broccoli and stilton soup
30min
Courgette Soup with Basil and Cashew
20min
Asparagus Risotto, Sun-dried Tomato Tear and Share Rolls, Berry Foam
1 godz. 30 min