Zuppa di lenticchie rosse
TM5 TM6

Zuppa di lenticchie rosse

4.3 (61 ocen)

Składniki

  • 20 - 25 g di prezzemolo fresco, le foglioline lavate ed asciugate
  • 100 g di cipolla, a metà
  • 20 g di olio di semi di girasole
  • 1 - 1 ½ cucchiaino di cumino in polvere, a piacere
  • 1 cucchiaino di curcuma in polvere
  • 1100 g di acqua
  • 2 - 3 cucchiaini di dado per brodo di pollo, a piacere
    lub 2 - 3 dadi per brodo di pollo (per 0,5 l di brodo), a piacere
  • 300 g di lenticchie rosse, secche

Wartości odżywcze
na 1 porzione
Kalorie
1245 kJ / 297 kcal
Białko
19 g
Węglowodany
33 g
Tłuszcz
7 g
Błonnik
14 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy