Zuppa di lenticchie rosse

Zuppa di lenticchie rosse

4.4 72 oceny
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 50 min
4 porzioni

Składniki

  • di prezzemolo fresco, le foglioline lavate ed asciugate
    20 - 25 g
  • di cipolla a metà
    100 g
  • di olio di semi di girasole
    20 g
  • di cumino in polvere a piacere
    1 - 1 ½ cucchiaino
  • di curcuma in polvere
    1 cucchiaino
  • di acqua
    1100 g
  • di dado per brodo di pollo a piacere
    2 - 3 cucchiaini
    2 - 3 dadi per brodo di pollo (per 0,5 l di brodo), a piacere
  • di lenticchie rosse, secche
    300 g

Wartości odżywcze na 1 porzione

Kalorie 297 kcal / 1245 kJ
Białko 19 g
Tłuszcz 7 g
Węglowodany 33 g
Błonnik 14 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...