![Confettura di peperoncini piccanti Confettura di peperoncini piccanti](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/e4a82d5c398ae3982be4db259bf9f78c/Derivates/61fa2e13d637663bdb67d481aa8db9bc82dba1b3.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 250 g di peperoncini piccanti rossi freschi, a metà e privati dei semi
- 200 g di mele rosse, sbucciate e a tocchetti (2 cm circa)
- 50 g di pomodori ciliegino a metà
- 400 g di zucchero di canna
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 222 kJ / 53 kcal
- Białko
- 0.1 g
- Węglowodany
- 14 g
- Tłuszcz
- 0 g
- Błonnik
- 0.1 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Confettura di fichi e cacao
1 godz. 10 min
Sciroppo di fichi
1 godz. 30 min
Gelatina al vino rosso e mirtilli
35min
Confettura di mele cotogne
1 godz. 10 min
Confettura di uva
50 min
Patè di peperoncini
30 min
Confettura di fichi e mandorle
1 godz. 35 min
Composta di cipolle rosse
2h
Marmellata di arance (TM5)
1 godz. 10 min
Confettura di cipolle di Tropea
55 min
Marmellata di limoni
1 godz. 20 min
Confettura di fichi
1 godz.