![Torta al testo Torta al testo](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/vimdb/239447.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 500 g di farina tipo 0 + q.b.
- 1 bustina di lievito istantaneo per torte salate (16 g)
- 10 g di sale
- 20 g di strutto a temperatura ambiente
- 260 g di acqua frizzante
- Wartości odżywcze
- na 1 fetta
- Kalorie
- 1071 kJ / 256 kcal
- Białko
- 7.2 g
- Węglowodany
- 50.2 g
- Tłuszcz
- 0 g
- Błonnik
- 1.6 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Crema fritta alla veneziana
1ч. 30 мин.
Torcolo di San Costanzo
5h 30min
Ciaramicola
1 godz.
Pizza di pasqua dolce
3ч.
Fave dei Morti
55 min
Crescia sfogliata urbinate
1ч. 30 мин.
Maritozzo romano
11 Std.
Torta di Pasqua al formaggio umbra
4h
Tozzetti
1ч. 30 мин.
Crescia al formaggio
3sa 10 dk
Supplì (di Francesca Romana Barberini)
50 мин.
Ciambelline al vino rosso
1 godz.