Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 500 g di farina tipo 0
- 10 g di sale
- 20 g di strutto a temperatura ambiente
- 1 bustina di lievito istantaneo per torte salate (16 g)
- 260 g di acqua frizzante
- farina tipo 0 q.b.
- Wartości odżywcze
- na 1 fetta
- Kalorie
- 1071 kJ / 256 kcal
- Białko
- 7.2 g
- Węglowodany
- 50.2 g
- Tłuszcz
- 0 g
- Błonnik
- 1.6 g
Alternatywne przepisy
Tozzetti
1sa 30 dk
Crescia al formaggio
3h 10min
Ciambelline al vino rosso
1sa
Ciambelline al vino rosso passito
1sa
Maritozzo romano
11 Std.
Pan co' Santi
7sa
Pici all'aglione
1h 25 min
Torcolo di San Costanzo
5 godz. 30 min
Pane sciapo umbro
14h
Ciaramicola
1sa
Torta di Pasqua al formaggio umbra
4 Std.
Ciambellone alla frutta secca
55min