Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Torte al limone
- 80 g di olio di semi di girasole + q.b. per oliare
- 250 g di zucchero semolato
- 1 limone, preferibilmente biologico, la scorza e il succo
- 4 uova (circa 53-63 g l'una)
- 240 g di farina bianca istantanea
- 1 cucchiaino di lievito in polvere
- 130 g di yogurt greco
- 80 g di olio di semi di girasole
Lemon curd
- 110 g di zucchero semolato
- 1 - 2 limoni, preferibilmente biologici, la scorza e il succo
- 80 g di burro morbido, a pezzi
- 3 tuorli d'uovo
- 1 uovo
Meringata
- 3 albumi
- 140 g di zucchero semolato
- 1 pizzico di sale
- Wartości odżywcze
- na 1 fetta
- Kalorie
- 1753 kJ / 419 kcal
- Białko
- 7 g
- Węglowodany
- 57 g
- Tłuszcz
- 18 g
- Błonnik
- 0.7 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Ganache al cioccolato bianco
12h 20min
New York cheesecake
6 Std. 30 Min
Crostata al frutto della passione e vaniglia
23 Std.
Cheesecake cotta alle fragole
5h 10 min
Cremoso al cioccolato bianco da vasetto (di Luca Montersino)
20 Min
Crostata meringata all'arancia
30 Min
Crostata salata esotica
2h
Éclair alla crema di limone
4h
Torta panna, fragole e lamponi
2h 5 min
Crema al caramello salato
1 Std. 10 Min
Cream tart
4h
Cheesecake ai lamponi
3 Std. 20 Min