
Urządzenia i Akcesoria
Torta meringata al limone con glassatura veloce
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 3 godz. 15 min
12 fette
Składniki
Torte al limone
-
di olio di semi di girasole + q.b. per oliare80 g
-
di zucchero semolato250 g
-
limone preferibilmente biologico, la scorza e il succo1
-
uova (circa 53-63 g l'una)4
-
di farina bianca istantanea240 g
-
di lievito in polvere1 cucchiaino
-
di yogurt greco130 g
-
di olio di semi di girasole80 g
Lemon curd
-
di zucchero semolato110 g
-
limoni preferibilmente biologici, la scorza e il succo1 - 2
-
di burro morbido, a pezzi80 g
-
tuorli d'uovo3
-
uovo1
Meringata
-
albumi3
-
di zucchero semolato140 g
-
di sale1 pizzico
Wartości odżywcze na 1 fetta
Kalorie
419 kcal /
1753 kJ
Białko
7 g
Tłuszcz
18 g
Węglowodany
57 g
Błonnik
0.7 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

Torte multistrato
10 Przepisów
Włochy
Włochy