Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Duck
- 4 duck breasts, skin on (approx. 170 g each)
- 4 pinches fine sea salt
- 4 pinches ground black pepper
Blackberry Sauce
- 250 g fresh blackberries
- 30 g caster sugar
Celeriac Mash
- 800 g celeriac, peeled, diced (2 cm)
- 1200 g water
- 50 g unsalted butter, diced
- ½ tsp fine sea salt
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2107 kJ / 504 kcal
- Białko
- 51 g
- Węglowodany
- 19 g
- Tłuszcz
- 22 g
- Tłuszcz nasycony
- 10 g
- Sód
- 801 mg
Alternatywne przepisy
Cranberry Sauce
1h
Ratatouille
40 min
Duck Breasts with Orange Ginger Sauce, Mashed Potatoes and Green Beans
1h 10 min
Broccoli and stilton soup
30 min
Chicken Liver Parfait
2 Std. 40 Min
Jerusalem Artichoke Soup with Truffle Oil and Parmesan Crisps
1h 15min
Sea Bass with Castelluccio Lentils - Spigola con lenticchie di Castelluccio
1h
Fillet of Beef, Mushroom and Stilton Rarebit Tarts with Celeriac Purée
2h 10min
Steamed Cod with Vizcaina Sauce
50 Min
Duck Breast, Red Cabbage and Celeriac
1h 35min
Sirloin Steak with New Potatoes and Chimichurri
40 min
Fillet of Beef with Porcini Parmesan Stuffing and Red Wine Gravy
1h 20 min