Urządzenia i Akcesoria
Beetroot Houmous
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 15 min
500 g
Składniki
-
walnut halves or pieces75 g
-
sesame seeds20 g
-
cooked beetroot peeled, cut in pieces (3 cm)300 g
-
cream cheese85 g
-
garlic clove1
-
bread stale, roughly torn35 g
-
ground cumin⅛ tsp
-
lemon juice15 g
-
fine sea salt plus extra to taste¼ tsp
-
ground black pepper plus extra to taste2 pinches
-
olive oil for drizzling1 Tbsp
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 100 g
Sód
239.5 mg
Białko
5.8 g
Kalorie
1043.5 kJ /
249.4 kcal
Tłuszcz
20.6 g
Błonnik
3.5 g
Tłuszcz nasycony
4.9 g
Węglowodany
13.3 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Pea and Mint Soup (TM5)
20 min
Beetroot salad
10 min
Pea and Mint Soup
20 min
Tahini and Beetroot Dip
1 godz. 15 min
Beetroot Salad
10 min
Celeriac and Apple Soup
55 min
Celeriac, Roasted Hazelnut and Truffle Soup
40 min
Mini Falafel with Beetroot Houmous
20 min
Artichoke & Butter Bean Dip
10 min
Red Pepper Houmous
5 min
Broccoli, red peppers and pine nuts salad
10 min
Curried Parsnip Soup
30 min