Urządzenia i Akcesoria
Beetroot Houmous
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 15 min
500 g
Składniki
-
walnut halves or pieces75 g
-
sesame seeds20 g
-
cooked beetroot peeled, cut in pieces (3 cm)300 g
-
cream cheese85 g
-
garlic clove1
-
bread stale, roughly torn35 g
-
ground cumin⅛ tsp
-
lemon juice15 g
-
fine sea salt plus extra to taste¼ tsp
-
ground black pepper plus extra to taste2 pinches
-
olive oil for drizzling1 Tbsp
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 100 g
Sód
239.5 mg
Białko
5.8 g
Kalorie
1043.5 kJ /
249.4 kcal
Tłuszcz
20.6 g
Błonnik
3.5 g
Tłuszcz nasycony
4.9 g
Węglowodany
13.3 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Mushroom Pâté
1 godz. 30 min
Red Pepper Houmous
5 min
Smoked Mackerel Watercress Dip
5 min
White Bean and Feta Dip
5 min
Aubergine and Almond Dip
20 min
Artichoke & Butter Bean Dip
10 min
Pear and Goat's Cheese Parcels
40 min
Tahini and Beetroot Dip
1 godz. 15 min
Smoky Paprika Tomato Dip
5 min
Creamy Sun-dried Tomato and White Bean Dip
10 min
Roasted Red Pepper and Parsley Pesto
5 min
Celeriac and Apple Soup
55 min