Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 75 g walnut halves or pieces
- 20 g sesame seeds
- 300 g cooked beetroot, peeled, cut in pieces (3 cm)
- 85 g cream cheese
- 1 garlic clove
- 35 g bread, stale, roughly torn
- ⅛ tsp ground cumin
- 15 g lemon juice
- ¼ tsp fine sea salt, plus extra to taste
- 2 pinches ground black pepper, plus extra to taste
- 1 Tbsp olive oil, for drizzling
- Wartości odżywcze
- na 100 g
- Kalorie
- 1043.5 kJ / 249.4 kcal
- Białko
- 5.8 g
- Węglowodany
- 13.3 g
- Tłuszcz
- 20.6 g
- Tłuszcz nasycony
- 4.9 g
- Błonnik
- 3.5 g
- Sód
- 239.5 mg
Alternatywne przepisy
Beetroot Salad
10 min
Beetroot salad
10 min
Cauliflower "Couscous" Salad
10 min
Mini Falafel with Beetroot Houmous
20 min
Houmous
13h 30 min
Artichoke & Butter Bean Dip
10 min
Parsnip Blinis with Stilton, Walnuts and Honey
2 godz. 20 min
Tahini and Beetroot Dip
1 Std. 15 Min
Creamy Sun-dried Tomato and White Bean Dip
10 min
White Bean and Feta Dip
5 min
Red Pepper Houmous
5 min
Best Basic Houmous
5 min