![Braised Red Cabbage with Grated Apples (TM6) Braised Red Cabbage with Grated Apples (TM6)](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/bfbbbcd8c679ec120ede680435543363/Derivates/269de51252af1cc6a78d5e4ccc63b7e6326168ab.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
-
200
g apples, unpeeled, cored, cut in
wedges that fit in feeder -
500
g red cabbage, core removed, cut in 3-4 wedges that fit
in feeder - 60 g onion, quartered
- 40 g unsalted butter, diced
- 1 dried bay leaf
- 30 g red wine vinegar
- 30 g caster sugar
- ½ tsp fine sea salt
- 150 g water
-
1
heaped tsp vegetable stock paste, homemade
lub 1 vegetable stock cube (for 0.5 l), crumbled - 100 g red wine
- 2 juniper berries
- 50 g redcurrant jelly
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 967.2 kJ / 231.2 kcal
- Białko
- 2.3 g
- Węglowodany
- 35.1 g
- Tłuszcz
- 8.6 g
- Tłuszcz nasycony
- 5.2 g
- Błonnik
- 4.6 g
- Sód
- 334.5 mg
Alternatywne przepisy
Vanilla Panna Cotta with Rhubarb Compote and a Ginger Crumb
6h 25min
Potato and Celeriac Gratin
1u. 10min
Dark Chocolate, Clementine and Hazelnut Torte
1h 15 min
Savoury Cheesecake with Caramelised Onions
14h 15min
Serrano Ham and Asparagus Soup
45min
Versatile Smooth Soup
45min
Ras el Hanout Beef with Couscous and Courgettes
30min
Baby-friendly Smoky Mackerel Pâté
15min
Guinness® Bread
1u. 45min
Red Pepper and Tomato Soup (TM6)
30min
Fennel Salad with Orange and Pine Nuts (TM6)
20min
Rich Tomato Sauce
30min