Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
-
200
g apples, unpeeled, cored, cut in
wedges that fit in feeder -
500
g red cabbage, core removed, cut in 3-4 wedges that fit
in feeder - 60 g onion, quartered
- 40 g unsalted butter, diced
- 1 dried bay leaf
- 30 g red wine vinegar
- 30 g caster sugar
- ½ tsp fine sea salt
- 150 g water
-
1
heaped tsp vegetable stock paste, homemade
lub 1 vegetable stock cube (for 0.5 l), crumbled - 100 g red wine
- 2 juniper berries
- 50 g redcurrant jelly
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 967.2 kJ / 231.2 kcal
- Białko
- 2.3 g
- Węglowodany
- 35.1 g
- Tłuszcz
- 8.6 g
- Tłuszcz nasycony
- 5.2 g
- Błonnik
- 4.6 g
- Sód
- 334.5 mg
Alternatywne przepisy
Broccoli, Red Pepper and Pine Nut Salad
10min
Parsnip Soup with Caramelised Onions
55min
Leek and Potato Soup (TM6)
40min
Sumac-spiced Houmous
5 min
Grilled Courgette Salad with Lemon Basil Dressing (TM6)
35min
Grated Carrot Salad (TM6)
10min
Pea and Mint Soup (TM6)
20min
Summer Coleslaw
15min
Celeriac Remoulade (TM6)
Brak ocen
Red Pepper and Tomato Soup (TM6)
30 min
Gooseberry and Ginger Biscuit Layers
25min
Broccoli, red peppers and pine nuts salad
10min