Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 200 g de almejas frescas
- 100 g de cebolla en trozos
- 1 diente de ajo
- 25 g de aceite de oliva
- 1 cucharadita de pimentón
- 200 g de garbanzos cocidos (en conserva) (aclarados y escurridos)
- 250 g de caldo de pescado
- 1 hoja de laurel seca
- ½ pimienta de Cayena seca entera (opcjonalnie)
- 1 cucharada de perejil fresco picado
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 1387 kJ / 331 kcal
- Białko
- 23 g
- Węglowodany
- 23.7 g
- Tłuszcz
- 16.4 g
- Tłuszcz nasycony
- 2.3 g
- Błonnik
- 5.8 g
- Sód
- 1280.9 mg
Alternatywne przepisy
Guiso de garbanzos con sepia y langostinos
45 min
Fabes con pulpo
45 min
Guiso de judías blancas con sepia
50min
Lentejas con calamares
2h 50min
Alubias con gambas
20min
Fabes con almejas
30min
Patatas con almejas
40min
Guiso marinero
1u. 20min
Patatas guisadas con gambas, mejillones y almejas
1u.
Espaguetis integrales con almejas
1h 10min
Patatas guisadas con calamares
40min
Arroz caldoso para dos
1h 10min