Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 400 g de cebolla en cuartos
- 100 g de pimiento verde en trozos
- 4 dientes de ajo
- 70 g de aceite de oliva
- 200 g de tomate triturado en conserva
- 600 g de sepia en trozos
- 2 cucharaditas de pimentón dulce
- 50 g de vinagre
- 1 pellizco de sal
- 3 hojas de laurel secas
- 1400 g de patatas chascadas
- 350 g de agua
- 1 lata de anchoas en aceite troceadas
- 2 huevos (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 1795.2 kJ / 429.5 kcal
- Białko
- 28.3 g
- Węglowodany
- 42.6 g
- Tłuszcz
- 16.2 g
- Błonnik
- 6.1 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Calamares encebollados
1h
Lentejas con calamares
2 Std. 50 Min
Potaje de sepia con garbanzos
40min
Guiso de sepia con patatas
1h
Arroz meloso con verduras
1h
Patatas guisadas con calamares
40min
Arroz con pulpitos de playa
1h 5min
Fideuá de mariscos
45min
Arroz con rape y gambas
30min
Arroz con cebolla y bacalao para dos
35min
Arroz empurdanés
1h
Arroz con sepia y cigalas
1h