![Spinat-Gorgonzola-Soufflé Spinat-Gorgonzola-Soufflé](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/903AEB4F-7787-405A-B5BA-023DCBAE99B7/Derivates/71FDA71B-FCDA-41FE-9328-0915D50CB969.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- Butter zum Einfetten
- 100 g Gorgonzola, in Stücken
- 100 g Frischkäse
- 50 g Milch
- 4 Eier
- 200 g Blattspinat, TK, aufgetaut, ausgedrückt
- ¼ TL Pfeffer
- 1 Prise Muskat
- 500 g Wasser
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 557 kJ / 133 kcal
- Białko
- 8 g
- Węglowodany
- 1 g
- Tłuszcz
- 11 g
- Błonnik
- 0.5 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Käsesoufflés mit Salat
55 min
Zwiebelsoufflé
1 godz.
Weißweinsuppe
45 min
Manchegocreme mit Cherry-Tomaten und schwarzen Oliven
30 min
Cheddarsoufflé mit Fenchel-Granatapfel-Salat
40 min
Zucchini-Parmesan-Küchlein
40 min
Camembert-Sticks mit Aprikosendip
30 min
Ziegenkäse-Soufflé, Joghurtsauce und Porree
45 min
Camembert-Soufflé
45 min
Spinatrolle mit Ei und Käse
50 min
Champignons mit Kräuter-Mascarpone
35min
Auberginen-Türmchen mit Basilikumschaum
35min