Wersje kompatybilne
Esparguete de batata-doce com caril e espinafres
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g amendoim
- 350 g batata-doce
- 1680 g água, mais q.b. p/ demolhar
-
1
c. chá de pasta de caril
lub 1 c. chá de caril em pó - 1 ½ c. chá de sal
- 2 dentes de alho
- 100 g leite de coco
- ½ c. chá de açafrão-da-índia
- 100 g espinafres baby
- 1 lima (raspa e sumo)
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 784.1 kJ / 187.4 kcal
- Białko
- 6.3 g
- Węglowodany
- 17.6 g
- Tłuszcz
- 10.7 g
- Tłuszcz nasycony
- 3.4 g
- Błonnik
- 3.9 g
- Sód
- 647.9 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Couves com ervilhas e azeite de ervas
40 min
Gratinado de legumes e queijo
45 min
Seitan Wellington com legumes a vapor
1 godz. 45 min
Orzo com abóbora e pimento
35 min
Sopa de thenthuk
1 godz.
Tabuleiro de legumes
2 Std.
Almôndegas de couve-flor com molho de tomate
1 Std. 30 Min
Chai Latte de abóbora
35 min
Cheesecake de chocolate a vapor
1 godz.
Sopa proteica de lentilhas e feijão-preto
40 min
Empadão de couve-flor
1 godz. 35 min
Salada de feijão-verde, grão e requeijão
35 min