Quiche de abóbora e sobras de legumes

Quiche de abóbora e sobras de legumes

4.6 13 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 2 godz.
8 fatias

Składniki

Massa
  • farinha tipo 55
    200 g
  • azeite
    80 g
  • água gelada
    70 g
  • sal
    ½ c. chá de
Recheio
  • água
    500 g
  • abóbora cortada em pedaços (2-3 cm aprox.)
    300 g
  • mistura de legumes (alho-francês, cebola, cenoura, curgete, couve, etc.), cortados em pedaços (ver dica)
    400 g
  • Azeite q.b. p/ untar
  • queijo Gruyère (ver dica)
    80 g
  • ovos
    2
  • queijo-creme
    300 g
  • sal
    ½ c. chá de
  • pimenta preta
    ½ c. chá de
  • Farinha tipo 55 q.b. p/ polvilhar
  • tomilho só as folhas (ver alternativa)
    3 - 4 pés de
    ½ c. chá de tomilho seco

Wartości odżywcze na 1 fatia

Kalorie 399.1 kcal / 1670 kJ
Białko 10.8 g
Tłuszcz 27.5 g
Węglowodany 25.5 g
Błonnik 2.4 g
Tłuszcz nasycony 11 g
Sód 625.2 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...