Urządzenia i Akcesoria
Ribiselschnitten
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 1 godz.
20 Stücke
Składniki
-
Eier (Größe M)5
-
Dinkelkörner100 g
-
Backpulver2 TL
-
Zucker, fein370 g
-
Vanillezucker, selbst gemacht20 g
-
Salz2 Prise
-
Wasser3 EL
-
Weizenmehl, glatt250 g
-
Milch130 g
-
Rapsöl70 g
-
rote Ribiseln entstielt, frisch oder gefroren, abgetropft (siehe Tipp)500 g
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 Stück
Sód
76 mg
Białko
4 g
Kalorie
852 kJ /
204 kcal
Tłuszcz
6 g
Błonnik
2.3 g
Tłuszcz nasycony
0.9 g
Węglowodany
34 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Marillenkuchen
1 godz. 30 min
Marillenmarmelade
35 min
Punschkrapferl
1 godz. 5 min
Sonntags-Striezel
2 godz. 15 min
Erdbeer-Topfen-Knödel mit Mohn auf Erdbeerspiegel
1 godz. 25 min
Marillenknödel mit Zuckerbröseln
1 godz. 10 min
Marillen-Schoko-Nusskuchen
1 godz. 10 min
Kirschenstrudel
1 godz. 45 min
Ribiseltorte mit Schneehaube
1 godz. 10 min
Milchrahmstrudel
1 godz. 55 min
Marillenknödel "die Besten"
1 godz.
Topfengolatschen
50 min