Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 30 g Parmesan cheese, cut into pieces (approx. 3 cm)
- 1 garlic clove
- 50 g olive oil
- 300 g zucchini, cut into pieces (2 cm)
- ½ tsp ground black pepper
- water, for boiling pasta
- 1 tsp salt
- 5 anchovy fillets in oil, drained
- 2 sprigs fresh basil, leaves only
- 100 g pouring (whipping) cream
- 500 g fresh ravioli pasta (see Tips)
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1828.4 kJ / 435.4 kcal
- Białko
- 13.1 g
- Węglowodany
- 28.7 g
- Tłuszcz
- 29.4 g
- Tłuszcz nasycony
- 10.9 g
- Błonnik
- 0.9 g
- Sód
- 1178.9 mg
Alternatywne przepisy
Tortellini soup
20 min
Pasta e fagioli (Pasta and beans)
40 min
Ricotta, mint and zucchini lasagne
2h
Asparagus risotto
40 min
Beetroot soup with herb dumplings
1 godz. 10 min
Spinach and artichoke penne
1h 5min
Pancetta, pine nut and ricotta pappardelle
35 min
Sweet potato pasta with burnt sage butter
30 min
Pasta primavera
1h
Carrot gnocchi with zucchini cream
1h 15min
Creamy capsicum and zucchini soup
40 min
Broccoli and three cheese pasta bake
40 min