![Ravioli with zucchini sauce Ravioli with zucchini sauce](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/A65FF817-25D5-4C00-A507-A1925CEA272D/Derivates/9D637ADE-8CB8-40FF-B945-0E197165E178.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 30 g Parmesan cheese, cut into pieces (approx. 3 cm)
- 1 garlic clove
- 50 g olive oil
- 300 g zucchini, cut into pieces (2 cm)
- ½ tsp ground black pepper
- water, for boiling pasta
- 1 tsp salt
- 5 anchovy fillets in oil, drained
- 2 sprigs fresh basil, leaves only
- 100 g pouring (whipping) cream
- 500 g fresh ravioli pasta (see Tips)
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1828.4 kJ / 435.4 kcal
- Białko
- 13.1 g
- Węglowodany
- 28.7 g
- Tłuszcz
- 29.4 g
- Tłuszcz nasycony
- 10.9 g
- Błonnik
- 0.9 g
- Sód
- 1178.9 mg
Alternatywne przepisy
Steamed eggplant and ricotta lasagne
1h 25 min
Asparagus risotto
40min
Mushroom risotto
30min
Lamb Moussaka
1h 30min
Spinach and artichoke penne
1h 5min
Zucchini, corn and ricotta pancakes
1h 5min
Mushroom ragu with polenta toast
1 Std. 40 Min
Carrot gnocchi with zucchini cream
1 Std. 15 Min
Stuffed zucchini
1h 5min
Feta, spinach and potato frittata
1h
Risoni with salmon and spinach
25min
Mushroom and bacon pasta
30min