Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 400 g firm white fish fillets, skin on (e.g. perch) (4 fillets, 1 cm thick)
- 1 tbsp fish sauce (20 g)
- 2 tsp toasted sesame oil (10 g)
- 7 - 8 sprigs fresh dill, leaves only
- 1 oranges, zest and juice
- 500 g water
- 600 - 700 g sweet corn kernels (from 5-6 corn cobs)
- 2 tsp salt
- 400 g mixed vegetables, cut into slices (5 mm) or bite-size pieces (e.g. carrots, broccoli, cauliflower)
- 40 g unsalted butter, chilled
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1461 kJ / 350 kcal
- Białko
- 26 g
- Węglowodany
- 29 g
- Tłuszcz
- 12 g
- Błonnik
- 7.6 g
Alternatywne przepisy
Stuffed tomatoes
50 min
Salmon fillets with buckwheat and asparagus
40 min
Ratatouille
40 min
Quick prawn stir-fry
20 min
Sardines in parcels with green bean salad
Brak ocen
Spinach and cheese-filled meatloaf
1 godz. 15 min
Asparagus and mushroom stir-fry
10 Min
Sautéed mushrooms and zucchini with prosciutto
25 Min
Lentil hotpot
12 Std. 45 Min
Wasabi devilled eggs
25 Min
Steamed carrot and zucchini tagliatelle
35 min
Fish and mixed vegetable parcels
1 godz. 15 min