Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Spinach roulade
- 4 eggs, seperated
- 200 g frozen spinach, defrosted, drained and excess moisture removed
- ½ tsp sea salt
- ¼ tsp ground black pepper
- 2 pinches ground nutmeg
- 1 tsp freshly squeezed lemon juice
Smoked salmon filling
- 5 sprigs fresh dill, fronds only
- 350 g cream cheese, softened
- 20 - 30 g horseradish cream, to taste
- 200 - 300 g smoked salmon, thinly sliced
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 493.4 kJ / 117.5 kcal
- Białko
- 8.7 g
- Węglowodany
- 0.7 g
- Tłuszcz
- 8.8 g
- Tłuszcz nasycony
- 4.6 g
- Błonnik
- 0.8 g
- Sód
- 418.2 mg
Alternatywne przepisy
Plum Clafoutis (TM6)
1 godz. 15 min
Prawn and saffron arancini
25 Std.
Sous vide chicken liver pâté (TM6)
2h 20min
Smoked trout pâté
3 godz. 15 min
Sauerkraut soup
50min
Smoked salmon mousse
5 min
Smoked salmon and preserved lemon choux buns
1 godz. 20 min
No-roll cheesy broccoli quiche
1h 25min
Leek and smoked salmon dip
55min
Cherry and peach loaf
1 Std. 55 Min
Zucchini soup
25min
Baked artichoke dip
35min