Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Spinach roulade
- 4 eggs, seperated
- 200 g frozen spinach, defrosted, drained and excess moisture removed
- ½ tsp sea salt
- ¼ tsp ground black pepper
- 2 pinches ground nutmeg
- 1 tsp freshly squeezed lemon juice
Smoked salmon filling
- 5 sprigs fresh dill, fronds only
- 350 g cream cheese, softened
- 20 - 30 g horseradish cream, to taste
- 200 - 300 g smoked salmon, thinly sliced
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 493.4 kJ / 117.5 kcal
- Białko
- 8.7 g
- Węglowodany
- 0.7 g
- Tłuszcz
- 8.8 g
- Tłuszcz nasycony
- 4.6 g
- Błonnik
- 0.8 g
- Sód
- 418.2 mg
Alternatywne przepisy
Gruyère and asparagus Dutch baby pancake
50 Min
Chocolate Babka
3 Std.
Pineapple carpaccio and strawberry sorbet (Thermomix® Cutter, TM6)
20p
Mocha eggnog easter bake
1h 30min
Mushroom and sauerkraut pierogi
2h 30min
Hearty seafood chowder
1h
Goat's cheese feta roulade
2h 45min
Warm zucchini salad with basil lemon dressing (Thermomix® Cutter, TM6)
20p
Rainbow cabbage rolls with mushroom sauce
2 Std. 40 Min
Duck Breast with Parsnip Purée and Red Wine Reduction
50 Min
Smoked trout pâté
3 Std. 15 Min
Smoked salmon mousse
5 min