Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Quince filling
- 6 quinces (approx. 700g), peeled, cored and cut into quarters
- 1 tsp ground cinnamon
- 120 g white sugar
- 1 tsp natural vanilla extract
Crumble
- 120 g unsalted butter, chilled, cut into pieces , plus extra to grease
- 320 g plain flour
- 100 g white sugar
- 1 ½ tsp baking powder
- 1 pinch sea salt
- 1 egg
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1716.4 kJ / 410.2 kcal
- Białko
- 5.3 g
- Węglowodany
- 69.2 g
- Tłuszcz
- 13.2 g
- Tłuszcz nasycony
- 8 g
- Błonnik
- 2.6 g
- Sód
- 96.7 mg
Alternatywne przepisy
Coconut-lime rice pudding with caramelised pineapple
45 min
Rhubarb, orange and almond Cake
1h 30min
Cauliflower Mash
25min
Sweet potato cheesecake bars
2h
Plum paste
1h
Elly Berryman's plum shortcake
1h
Kvass fermented beetroot salad
168j 15 menit
Steamed quince pudding with spiced syrup
1 Std. 20 Min
Edna's lemon curd teacake
40 min
Sweet cucumber pickle (Thermomix® Cutter, TM6)
48h 20min
Quick sliced pickle (Thermomix® Cutter)
5min
Honey poached pears with chocolate sauce and nut crumble
2 Std. 10 Min