![Sweet potato pasta with burnt sage butter Sweet potato pasta with burnt sage butter](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/4E12B8E3-2436-43B6-B8E0-17741BE7193E/Derivates/DC331B80-91FE-4890-BF74-9C24A6E94792.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1200 g hot water
- 500 g sweet potatoes, peeled
- 1 - 2 tsp dried chilli flakes, to taste
- ¼ tsp ground black pepper
- 1 tsp salt, plus extra to season
- 300 g dried pasta (see Tips)
- 150 g unsalted butter
- 2 sprigs fresh sage, leaves only
- 2 tbsp pine nuts
- 30 g rocket, to serve (optional)
- 250 g ricotta, to serve (see Tips)
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2146.1 kJ / 511 kcal
- Białko
- 13.6 g
- Węglowodany
- 47.7 g
- Tłuszcz
- 28.5 g
- Tłuszcz nasycony
- 17.1 g
- Błonnik
- 5.4 g
- Sód
- 483.5 mg
Alternatywne przepisy
Warm Mediterranean couscous salad
30min
Broccoli, chilli and pine nut spaghetti
40p
Pumpkin risotto with bacon
40p
Minestrone
40p
Crispy rice paper rolls
40p
Risoni salad with artichoke and feta
25 Min
Penne and vegetables
35 Min
Pad see ew
30min
Caprese hasselback chicken
40p
Chicken pesto pasta
30min
Mexican stack
45min
Creamy tomato and salami fettuccine
30min