Guinness® Bread with Smoked Trout Topping and Watercress

Guinness® Bread with Smoked Trout Topping and Watercress

4.3 17 ocen
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 1 godz. 45 min
4 portions

Składniki

Guinness® Bread
  • strong wholemeal bread flour
    450 g
  • strong white bread flour
    125 g
  • baking powder
    1 Tbsp
  • fine sea salt
    1 ½ tsp
  • buttermilk
    285 g
  • Guinness®
    130 g
  • treacle
    100 g
  • porridge oats
    20 g
Smoked Trout Topping
  • watercress
    150 g
  • olive oil
    60 g
  • cider vinegar
    30 g
  • honey
    30 g
  • wholegrain mustard
    ½ Tbsp
  • fresh dill leaves only, to taste
    3 - 4 sprigs
  • crème fraîche
    200 g
  • creamed horseradish
    2 tsp
  • lemon freshly squeezed juice only
    1
  • fine sea salt to taste
    ¼ - ½ tsp
  • ground black pepper
    ¼ tsp
  • smoked trout fillets, flaked
    250 g

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 768 kcal / 3212 kJ
Białko 29 g
Tłuszcz 41 g
Węglowodany 66 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...