![Guinness® Bread with Smoked Trout Topping and Watercress Guinness® Bread with Smoked Trout Topping and Watercress](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/56DDD8F8-C78C-4C7C-88BD-A8EB36AD0247/Derivates/41e4635c-0ca3-40c7-a16d-ff1da3a2206b.jpg)
Wersje kompatybilne
Guinness® Bread with Smoked Trout Topping and Watercress
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Guinness® Bread
- 450 g strong wholemeal bread flour
- 125 g strong white bread flour
- 1 Tbsp baking powder
- 1 ½ tsp fine sea salt
- 285 g buttermilk
- 130 g Guinness®
- 100 g treacle
- 20 g porridge oats
Smoked Trout Topping
- 150 g watercress
- 60 g olive oil
- 30 g cider vinegar
- 30 g honey
- ½ Tbsp wholegrain mustard
- 3 - 4 sprigs fresh dill, leaves only, to taste
- 200 g crème fraîche
- 2 tsp creamed horseradish
- 1 lemon, freshly squeezed juice only
- ¼ - ½ tsp fine sea salt, to taste
- ¼ tsp ground black pepper
- 250 g smoked trout fillets, flaked
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 3212 kJ / 768 kcal
- Białko
- 29 g
- Węglowodany
- 66 g
- Tłuszcz
- 41 g
Alternatywne przepisy
Marmalade-glazed Ham
1 godz. 50 min
Irish Soda Bread
45min
Sloe Gin
2160h 20 min
Fillet of Beef, Mushroom and Stilton Rarebit Tarts with Celeriac Purée
2h 10 min
Brandy Butter
10 min
Curried Parsnip Soup
30min
Chestnut and Cranberry Stuffing
1 Std. 55 Min
Roasted Red Pepper Shots
30min
Vanilla Panna Cotta with Rhubarb Compote and a Ginger Crumb
6h 25min
Spiced Red Cabbage
1 Std. 10 Min
Rhubarb Fool
1 Std. 10 Min
Smoked Mackerel Pâté
55 Min