Zwetschkenfleck mit Zimtstreusel

Zwetschkenfleck mit Zimtstreusel

4.8 352 oceny
Przygotowanie 40 min
Czas całkowity 1 godz. 35 min
20 Stücke

Składniki

Germteig
  • Milch
    120 g
  • Staubzucker
    40 g
  • frische Germ
    20 g
  • Butter in Stücken, etwas mehr zum Einfetten
    80 g
  • Weizenmehl, universal
    270 g
  • Eidotter
    2
  • Vanillezucker
    1 EL
  • Zitronenschale, gerieben
    1 TL
  • Salz
    1 Prise
Zimtstreusel und Fertigstellung
  • Weizenmehl, universal etwas mehr für die Arbeitsfläche
    130 g
  • Feinkristallzucker
    100 g
  • Butter kalt, in Stücken
    100 g
  • Vanillezucker
    1 TL
  • Zimt, gemahlen
    1 TL
  • Zwetschken, frisch
    1000 g
  • Staubzucker zum Bestreuen

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 Stück

Sód 13 mg
Białko 3 g
Kalorie 824 kJ / 197 kcal
Tłuszcz 8 g
Błonnik 1.9 g
Tłuszcz nasycony 5 g
Węglowodany 29 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...