![Yoghurt soup cups Yoghurt soup cups](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/4933B292-F93F-476E-B2F8-823191D28AC3/Derivates/25C68528-77F4-4847-ACD3-0530E0E5E2BD.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 80 g medium-grain white rice
- 1 garlic clove
- 120 g brown onion, cut into halves
- 1 tbsp Vegetable stock paste (see Tips)
- 800 g water
- 300 g Greek yoghurt
- 1 egg
- salt, to taste
- fresh ground black pepper, to taste
- 1 ½ tbsp unsalted butter
- 400 g canned chickpeas, rinsed and drained (approx. 200 g after draining)
- ½ - 1 tbsp dried chilli flakes
- 3 stalks kale, stalks removed and leaves finely chopped
- Wartości odżywcze
- na 1 portions
- Kalorie
- 252.4 kJ / 60.1 kcal
- Białko
- 2.2 g
- Węglowodany
- 7.1 g
- Tłuszcz
- 2.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 1.2 g
- Błonnik
- 0.9 g
- Sód
- 113.4 mg
Alternatywne przepisy
Warm caramel spice martini
1 Std. 15 Min
Omelette
30 min
Pear and Blue Cheese Salad with Hazelnuts (TM6)
Brak ocen
Hua sheng ma shu (peanut mochi)
30 min
Steamed Red Bean Rice Cake
1 godz. 10 min
Indian-style fish with yoghurt sauce, potatoes and vegetables
Brak ocen
Coconut matcha panna cotta
3 godz. 50 min
Shichimi togarashi oysters
1 godz. 10 min
Asparagus and pea omelette
20 min
Fish fillets with fresh corn polenta
1 Std. 5 Min
Lassi
5 min
Gluten free Mediterranean bread
1 Std. 35 Min