Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 200 g de sepia semicongelada
- 2 dientes de ajo
- 50 g de aceite de oliva virgen extra
- 2 pellizcos de sal
- 1 pellizco de chile seco desmenuzado
- 1 bolsa de hojas baby de ensalada variada (150 g)
- 15 g de vinagre
- 4 ramitas de perejil fresco picado (solo las hojas)
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 1337 kJ / 320 kcal
- Białko
- 18.82 g
- Węglowodany
- 1.99 g
- Tłuszcz
- 26.3 g
- Błonnik
- 1.19 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Merluza al vapor de almejas
30 Min
Bacalao al vapor con verduras y huevos poché
45 Min
Rape con espárragos a la marinera
30 Min
Timbal de escalivada con patatas (Cataluña)
1 Std.
Salmón a la brasa con patatas, espárragos verdes y vinagreta de pimientos
1 Std.
Rape a la jardinera
40 Min
Bacalao con salsa de mango
30 Min
Sepia con ensalada de verano (Sepia amb trempó)
15 Min
Calamares con pisto
45 Min
Bol de sepia con ensalada de verano (sepia amb trempó)
15 Min
Dorada a la veneciana
55min
Bacalao con coulis de tomate fresco y albahaca para dos
25 Min