Wersje kompatybilne
Sepietas y chipirones en caldo de alcaparras y aceitunas
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 diente de ajo
- 30 g de aceite de oliva virgen extra
- 2 filetes de anchoa en aceite
- 300 g de sepietas limpias
- 300 g de chipirones enteros frescos limpios
- 600 g de tomate troceado en conserva
- 150 g de vino blanco seco
- 50 g de aceitunas negras sin hueso
- 20 g de alcaparras escurridas
- 1 pellizco de sal
- 1 pellizco de pimienta negra molida
- 8 rebanadas de pan
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 1472 kJ / 352 kcal
- Białko
- 32.11 g
- Węglowodany
- 24.84 g
- Tłuszcz
- 13.82 g
- Błonnik
- 3.49 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Calamares encebollados
1sa
Sepia a la mallorquina (Baleares)
1 Std. 10 Min
Rape a la provenzal (Lotte à la provençale)
50 dk
Bacalao al vapor con salsa vizcaína
45 dk
Ragú de salmón en salsa de alcaparras
50 dk
Rape al oporto
50 dk
Rape al limón con anchoas
25 min
Macarrones con pez espada y berenjenas al romero
30 Min
Crema con rape y gambas
30 Min
Sepia con ratatouille
1sa
Rape y gambones con patatas al ajillo
45 dk
Arroz al estilo de Alicante (Comunidad Valenciana)
1h 20min