Wersje kompatybilne
Sepietas y chipirones en caldo de alcaparras y aceitunas
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 diente de ajo
- 30 g de aceite de oliva virgen extra
- 2 filetes de anchoa en aceite
- 300 g de sepietas limpias
- 300 g de chipirones enteros frescos limpios
- 600 g de tomate troceado en conserva
- 150 g de vino blanco seco
- 50 g de aceitunas negras sin hueso
- 20 g de alcaparras escurridas
- 1 pellizco de sal
- 1 pellizco de pimienta negra molida
- 8 rebanadas de pan
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 1472 kJ / 352 kcal
- Białko
- 32.11 g
- Węglowodany
- 24.84 g
- Tłuszcz
- 13.82 g
- Błonnik
- 3.49 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Bacalao al estilo de Soutelo
25 min
Rape con espárragos a la marinera
30 min
Besugo con patatas panadera
1h
Bacalao con mantequilla de cítricos
50 min
Salsa vizcaína
40 min
Sepia con ratatouille
1h
Rape al estilo de Lekeitio
40 min
Sepia a la mallorquina (Baleares)
1 Std. 10 Min
Bacalao al vapor con salsa vizcaína
45 min
Bonito en salsa de sobrasada y tomatitos
30 min
Guiso de pulpo
45 min
Rape a la provenzal (Lotte à la provençale)
50 min