Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 2 dientes de ajo
- 50 g de aceite de oliva
- 250 g de alcachofas congeladas en cuartos
- 300 g de gambas crudas peladas
- 150 g de gulas
- 1 - 2 pellizcos de sal
- 1 - 2 pellizcos de pimienta molida
- ½ guindilla seca (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 1205 kJ / 288 kcal
- Białko
- 25.57 g
- Węglowodany
- 6.32 g
- Tłuszcz
- 23.65 g
- Błonnik
- 5.9 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Judías verdes salteadas con tomates cherry
30 Min
Guisantes con jamón y huevos poché
25min
Judías verdes con champiñones y beicon
30 Min
Huevos revueltos con espárragos y gambas para dos
15min
Judías verdes con tomate
45 Min
Calamares encebollados
1h
Berenjenas rellenas de atún
30 Min
Revuelto de ajetes
10min
Sepia al ajillo
25min
Alcachofas a la cerveza
45 Min
Champiñones o setas al ajillo
20min
Champiñones con jamón y gambas
20min