![Crema catalana al cioccolato Crema catalana al cioccolato](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/ADFAB473-4976-4B0D-BF06-E720A4F1DD37/Derivates/3F422491-E26F-444D-9A80-487ECB9A79A1.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g di cioccolato fondente a pezzi
- 400 g di latte intero
- 100 g di panna (35% di grassi)
- 4 tuorli
- 100 g di zucchero + q.b. per spolverizzare
- 20 g di amido di mais (maizena)
-
1
cucchiaino di zucchero vanigliato
lub 1 cucchiaino di estratto di vaniglia naturale - 1 pizzico di sale
- ½ arancia, preferibilmente biologica, la scorza (senza la parte bianca)
- 10 g di cacao amaro in polvere
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 2163 kJ / 517 kcal
- Białko
- 9 g
- Węglowodany
- 63 g
- Tłuszcz
- 27 g
- Błonnik
- 2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Galette des rois al limone
2 Std. 30 Min
Budino agli agrumi
3h 15min
Charlotte di cioccolato e vaniglia
11 Std. 20 Min
Creme brûlée (senza lattosio)
25 dk
Budini al cocco al vapore
40 分钟
Mini flan al pan di Spagna
2h 45min
Crème caramel
3h 45min
Budino al cioccolato bianco e caramello
24 godz. 30 min
Cremoso ai tre cioccolati su sabbia al cacao
5 godz.
Budino al caramello
3h 20min
Budino alla vaniglia
3ч. 25 мин.
Crema chantilly
35min