Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g di cioccolato fondente a pezzi
- 400 g di latte intero
- 100 g di panna (35% di grassi)
- 4 tuorli
- 100 g di zucchero + q.b. per spolverizzare
- 20 g di amido di mais (maizena)
-
1
cucchiaino di zucchero vanigliato
lub 1 cucchiaino di estratto di vaniglia naturale - 1 pizzico di sale
- ½ arancia, preferibilmente biologica, la scorza (senza la parte bianca)
- 10 g di cacao amaro in polvere
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 2163 kJ / 517 kcal
- Białko
- 9 g
- Węglowodany
- 63 g
- Tłuszcz
- 27 g
- Błonnik
- 2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Crema al limone
10h 20min
Budino al caffè
4h 15min
Budino al cioccolato bianco e caramello
24 godz. 30 min
Crostata al limone
1h 15 min
Candele al cioccolato
4h 50min
Cheesecake al cacao e frutti di bosco
40min
Bavarese alle nocciole
7 Std.
Charlotte di cioccolato e vaniglia
11h 20min
Meringa al cacao
2h 30 min
Mini cheesecake alla banana
2h 30 min
Crema al caffé con gelato al mascarpone
24 godz. 50 min
Meringata alle fragole
2h