
Urządzenia i Akcesoria
Crema catalana al cioccolato
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 50 min
4 porzioni
Składniki
-
di cioccolato fondente a pezzi100 g
-
di latte intero400 g
-
di panna (35% di grassi)100 g
-
tuorli4
-
di zucchero + q.b. per spolverizzare100 g
-
di amido di mais (maizena)20 g
-
di zucchero vanigliato1 cucchiaino
-
di sale1 pizzico
-
arancia preferibilmente biologica, la scorza (senza la parte bianca)½
-
di cacao amaro in polvere10 g
Wartości odżywcze na 1 porzione
Kalorie
517 kcal /
2163 kJ
Białko
9 g
Tłuszcz
27 g
Węglowodany
63 g
Błonnik
2 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

Cioccolato
62 Przepisy
Włochy
Włochy