Crema catalana al cioccolato

Crema catalana al cioccolato

3.8 6 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 50 min
4 porzioni

Składniki

  • di cioccolato fondente a pezzi
    100 g
  • di latte intero
    400 g
  • di panna (35% di grassi)
    100 g
  • tuorli
    4
  • di zucchero + q.b. per spolverizzare
    100 g
  • di amido di mais (maizena)
    20 g
  • di zucchero vanigliato
    1 cucchiaino
    1 cucchiaino di estratto di vaniglia naturale
  • di sale
    1 pizzico
  • arancia preferibilmente biologica, la scorza (senza la parte bianca)
    ½
  • di cacao amaro in polvere
    10 g

Wartości odżywcze na 1 porzione

Kalorie 517 kcal / 2163 kJ
Białko 9 g
Tłuszcz 27 g
Węglowodany 63 g
Błonnik 2 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...