Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Artichokes
- 6 - 8 globe artichokes (see Tips)
- ½ lemon, juice only
- 1000 g water
Lemon garlic butter
- 2 lemons, zest only of 1 lemon, plus 80 g of lemon juice (approx. 2 lemons)
- 2 - 3 garlic cloves
- 300 g vegan butter (see Tips)
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1191.6 kJ / 283.7 kcal
- Białko
- 6.6 g
- Węglowodany
- 4.6 g
- Tłuszcz
- 23.4 g
- Błonnik
- 15.7 g
Alternatywne przepisy
Melon Granita
4 Std.
Sautéing 14 oz Julienned Carrots
20 Min
Oysters Rockefeller
25 Min
Seared tuna on chilli bean mash
35min
Artichokes Romana
50 Min
Steamed asparagus with caper crumbs
30 Min
Beurre blanc
15min
Sautéing 7 oz Zucchini
20 Min
Sautéing 10 oz Fennel
25 Min
Jerusalem artichoke soup with cheese shards
1 Std. 10 Min
Artichokes with Garlic Tarragon Butter
40 Min
Chimichurri
5 Min