Steamed snapper, black beans and rice

Steamed snapper, black beans and rice

5.0 7 ocen
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 1 godz. 10 min
8 portions

Składniki

  • fermented black beans (see Tips)
    80 g
  • water plus extra for soaking beans
    1000 g
  • garlic cloves
    4
  • eschalots
    5
  • piece fresh ginger peeled and cut into thin slices
    70 g
  • peanut oil
    40 g
  • light soy sauce
    20 g
  • Shaoxing wine
    40 g
  • ground white pepper
    1 tsp
  • jasmine rice
    350 g
  • snapper fillets, skin on (approx. 120 g each)
    8
  • spring onions/shallots white and light green part only, cut into batons (6 cm)
    4

Wartości odżywcze na 1 portions

Kalorie 268 kcal / 1125.9 kJ
Białko 29 g
Tłuszcz 7.6 g
Węglowodany 19.7 g
Błonnik 2.2 g
Tłuszcz nasycony 1.6 g
Sód 284.1 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...