Steamed Chinese greens

Steamed Chinese greens

4.5 120 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 30 min
4 portions

Składniki

  • spring onion/shallot trimmed and cut into thirds
    1
  • fresh long red chilli trimmed and cut into halves, deseeded if preferred
    1
  • piece fresh ginger peeled
    1 cm
  • garlic cloves
    2
  • extra virgin olive oil
    20 g
  • tamari gluten free (see Tip)
    2 tsp
  • sesame oil
    2 tsp
  • pure maple syrup
    2 tsp
  • ground black pepper
    1 pinch
  • boiling water
    1000 g
  • broccoli broken into florets
    250 g
  • pak choy cut into quarters lengthways
    150 g
  • sugar snap peas cut into halves
    150 g
  • fried shallots for garnishing
  • fresh coriander leaves

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 140 kcal / 587.8 kJ
Białko 6.9 g
Tłuszcz 7.9 g
Węglowodany 7.5 g
Błonnik 6.4 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...