Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 spring onion/shallot, trimmed and cut into thirds
- 1 fresh long red chilli, trimmed and cut into halves, deseeded if preferred
- 1 cm piece fresh ginger, peeled
- 2 garlic cloves
- 20 g extra virgin olive oil
- 2 tsp tamari, gluten free (see Tip)
- 2 tsp sesame oil
- 2 tsp pure maple syrup
- 1 pinch ground black pepper
- 1000 g boiling water
- 250 g broccoli, broken into florets
- 150 g pak choy, cut into quarters lengthways
- 150 g sugar snap peas, cut into halves
- fried shallots, for garnishing
- fresh coriander leaves
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 587.8 kJ / 140 kcal
- Białko
- 6.9 g
- Węglowodany
- 7.5 g
- Tłuszcz
- 7.9 g
- Błonnik
- 6.4 g
Alternatywne przepisy
Jasmine rice
35 Min
Black bean spaghetti bolognese (gut health)
45 Min
Hoisin tofu with brown rice
50 Min
White basmati rice
35 Min
Steamed vegetables with kefir dressing (gut health)
40min
Brown rice salad
40min
Chinese greens with XO sauce
1 godz. 50 min
Steamed snapper, black beans and rice
1h 10min
Mashed potatoes for two
30 Min
Brown basmati rice
35 Min
Potatoes and green beans with parsley pesto
35 Min
Steamed greens with lemon feta
20min