Urządzenia i Akcesoria
Hazelnut Bavarian
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 6 godz. 25 min
8 portion
Składniki
-
titanium strength gelatine leaves4
-
hazelnuts toasted100 g
-
pouring (whipping) cream chilled (see Tips)500 g
-
egg yolks6
-
caster sugar120 g
-
vanilla bean paste1 tsp
-
water or rum, for brushing1 tbsp
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 portion
Sód
35.2 mg
Białko
6.5 g
Kalorie
1629.8 kJ /
388 kcal
Tłuszcz
33.3 g
Błonnik
1.3 g
Tłuszcz nasycony
15.7 g
Węglowodany
17.3 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Focaccia
2 Std. 5 Min
Pistachio cake
1 Std. 10 Min
Floating islands
1 Std.
Coppa del nonno
5 Min
Brioche
5 Std.
Profiteroles
2 Std.
Baguette
3 Std. 45 Min
Sausage dogs
2 Std. 5 Min
Banh ran (sesame balls)
25 Std. 30 Min
Rosewater madeleines
30 Min
Fish balls with yoghurt sauce
1 Std. 50 Min
Lamb Kibbeh
1 Std. 30 Min