Urządzenia i Akcesoria
Hazelnut Bavarian
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 6 godz. 25 min
8 portion
Składniki
-
titanium strength gelatine leaves4
-
hazelnuts toasted100 g
-
pouring (whipping) cream chilled (see Tips)500 g
-
egg yolks6
-
caster sugar120 g
-
vanilla bean paste1 tsp
-
water or rum, for brushing1 tbsp
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 portion
Sód
35.2 mg
Białko
6.5 g
Kalorie
1629.8 kJ /
388 kcal
Tłuszcz
33.3 g
Błonnik
1.3 g
Tłuszcz nasycony
15.7 g
Węglowodany
17.3 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Crème brûlée
7 Std.
Béarnaise sauce
10 Min
Berry mousse
5 Std.
Lemon tart
2 Std. 15 Min
Asparagus and pipis (clams) risotto
1 Std. 30 Min
Vanilla mascarpone parfait
2 Std. 40 Min
Tiraccino
1 Std. 5 Min
Panna cotta
6 Std. 15 Min
Cheese puffs with honeyed goat's cheese
2 Std. 30 Min
Sabayon
15 Min
Chocolate fondant cake
40 Min
Pavlova
6 Std.