![Beetroot gazpacho with horseradish créme Beetroot gazpacho with horseradish créme](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/56ABFD0D-D0AE-45E2-B67E-85BCAF834476/Derivates/A8EFEF34-F2E3-4C91-9A44-E365C70B18F4.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Beetroot gazpacho
- 300 g raw beetroot, peeled and cut into pieces (3 cm)
- 100 g potatoes, peeled and cut into pieces (3 cm)
- 1 tbsp Vegetable stock paste (see Tips)
- 500 g water
- 1 Lebanese cucumber, cut into pieces
- 1 - 2 spring onions/shallots, trimmed and cut into pieces
- 250 g natural yoghurt
- 2 tbsp lemon juice
- 100 g water, chilled
- sea salt, to taste
- ground white pepper, to taste
Horseradish créme
- 100 g natural yoghurt
- 1 - 2 tbsp ground horseradish, jarred
- 1 - 1 ½ tbsp fresh chives, finely chopped, to serve
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 656.2 kJ / 156.2 kcal
- Białko
- 7.9 g
- Węglowodany
- 17 g
- Tłuszcz
- 5.1 g
- Tłuszcz nasycony
- 2.6 g
- Błonnik
- 4 g
- Sód
- 551 mg
Alternatywne przepisy
Capsicum and potato tortillas with olive tapenade
35 min
Cucumber soup
25 Min
Broccoli and blue cheese soup
25 Min
Avocado with egg and salmon tartare
50 min
Lentil purée (Moujadarra)
1 Std. 20 Min
Duck confit with lentil & orange salad
15 godz. 40 min
Rabbit stew
1 Std.
Eat your veggie gardens
15 Min
Bloody Maria
2ч. 45 мин.
Zucchini, Brie and basil soup
35 min
Mushroom soup
30 Min
Zucchini soup
25 Min