Spinach and lemon cream cake (gluten free)

Spinach and lemon cream cake (gluten free)

4.2 9 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 3 godz. 45 min
12 slices

Składniki

Spinach cake
  • frozen chopped spinach
    500 g
  • butter for greasing
  • grapeseed oil
    130 g
  • eggs
    4
  • caster sugar
    180 g
  • natural vanilla extract
    ½ tsp
  • gluten free flour mix (see Tips)
    240 g
  • arrowroot flour
    50 g
  • gluten free baking powder (see Tips)
    2 ½ tsp
Lemon cream
  • gelatine powder
    1 tbsp
  • lemon juice
    3 tbsp
  • lemon zest cut into 5 strips (1 x 4 cm), no white pith
  • pouring (whipping) cream
    400 g
  • pure icing sugar
    80 g
  • pomegranate arils only, for decorating
    1

Wartości odżywcze na 1 slice

Kalorie 434.8 kcal / 1819.2 kJ
Białko 7.2 g
Tłuszcz 26.1 g
Węglowodany 46.9 g
Błonnik 3.9 g
Tłuszcz nasycony 9.4 g
Sód 151.4 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...