![Spinach and lemon cream cake (gluten free) Spinach and lemon cream cake (gluten free)](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/FB1E9190-1C35-4C86-BB69-FBB501405853/Derivates/DC7FFDAE-8D95-4FE7-9227-9A3ACCCFD5F3.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Spinach cake
- 500 g frozen chopped spinach
- butter, for greasing
- 130 g grapeseed oil
- 4 eggs
- 180 g caster sugar
- ½ tsp natural vanilla extract
- 240 g gluten free flour mix (see Tips)
- 50 g arrowroot flour
- 2 ½ tsp gluten free baking powder (see Tips)
Lemon cream
- 1 tbsp gelatine powder
- 3 tbsp lemon juice (approx. 1.5 lemons)
- lemon zest, cut into 5 strips (1 x 4 cm), no white pith
- 400 g pouring (whipping) cream
- 80 g pure icing sugar
- 1 pomegranate, arils only, for decorating
- Wartości odżywcze
- na 1 slice
- Kalorie
- 1813.3 kJ / 431.8 kcal
- Białko
- 6.3 g
- Węglowodany
- 41.6 g
- Tłuszcz
- 26.1 g
- Tłuszcz nasycony
- 10 g
- Błonnik
- 3 g
- Sód
- 114.3 mg
Alternatywne przepisy
Ricotta and pistachio cheesecake
10 Min
Gluten-Free Peach Upside Down Cake
1 godz. 5 min
Scroll bundt cake
2h 40min
Torta di rose with ricotta filling (ricotta "roses")
2h 30min
Gluten free coconut crêpes with apricot sauce
2 Std.
Ricotta Cheesecake with Fig Jam
5h 40min
Celebration saffron and sage bread with ginger butter
3h
Frangipane cake
1h 45min
Quick almond biscuits
35 min
Persian Love Cake
1 godz. 15 min
Almond and pear tart
40 min
Torta caprese (flourless almond cake)
2 Std.