Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Spinach cake
- 500 g frozen chopped spinach
- butter, for greasing
- 130 g grapeseed oil
- 4 eggs
- 180 g caster sugar
- ½ tsp natural vanilla extract
- 240 g gluten free flour mix (see Tips)
- 50 g arrowroot flour
- 2 ½ tsp gluten free baking powder (see Tips)
Lemon cream
- 1 tbsp gelatine powder
- 3 tbsp lemon juice (approx. 1.5 lemons)
- lemon zest, cut into 5 strips (1 x 4 cm), no white pith
- 400 g pouring (whipping) cream
- 80 g pure icing sugar
- 1 pomegranate, arils only, for decorating
- Wartości odżywcze
- na 1 slice
- Kalorie
- 1813.3 kJ / 431.8 kcal
- Białko
- 6.3 g
- Węglowodany
- 41.6 g
- Tłuszcz
- 26.1 g
- Tłuszcz nasycony
- 10 g
- Błonnik
- 3 g
- Sód
- 114.3 mg
Alternatywne przepisy
Ricotta and pistachio cheesecake
10 min
Spirulina Ice Cream
16 godz. 10 min
Raw carrot cake
5 Std. 30 Min
Keto bread rolls
1 godz. 15 min
Orange, raspberry and coconut jellies
2 godz. 30 min
Avocado coconut ice cream
12 godz. 10 min
Cauliflower flammkuchen
1 godz.
Gluten free Mediterranean bread
1 godz. 35 min
Sugar free strawberry jam
1 godz.
Torta di rose with ricotta filling (ricotta "roses")
2 godz. 30 min
Gluten free fruit and nut loaf
55 min
Gluten free rough puff pastry
1 godz. 15 min