![Polish egg salad with tartar sauce Polish egg salad with tartar sauce](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/9b6b0a82-bf34-4fc8-a1b3-22f601e6f4c1/Derivates/1100146b-7712-423a-b909-627c79489a8f.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g pickled cucumbers, cut into pieces
- 230 g pickled button mushrooms, drained (approx. 170 g after draining)
- 150 g mayonnaise (see Tips)
- 100 g sour cream
- 1 tsp sugar (optional)
- ¼ tsp sea salt
- ground black pepper, to season
- 12 eggs, hard-boiled
- fresh dill, leaves only, roughly chopped, to garnish
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1813.4 kJ / 431.8 kcal
- Białko
- 15.7 g
- Węglowodany
- 7 g
- Tłuszcz
- 9.6 g
- Tłuszcz nasycony
- 9.6 g
- Błonnik
- 1.2 g
- Sód
- 882.4 mg
Alternatywne przepisy
Warm Apple Cider
30 Min
Keto Roast Turkey with Pancetta, Lemon and Herb Cream
5h 30 min
Butterfly Pea Tea
15 Min
Baked Alaska
28 Std. 40 Min
Orange-brined turkey (MEATER+®)
29 Std. 45 Min
Cholent
4h 50min
Dill Cheese Dip
5min
Piernik (Polish honey cake)
2 Std. 50 Min
Chili Cheese Dogs
50 Min
Irish coffee
15 Min
Advocaat (Eggnog liqueur)
10min
Ca phe trung (egg coffee)
10min