![Mushroom and sauerkraut pierogi Mushroom and sauerkraut pierogi](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/7140d622-71d3-43c1-8e4d-5f282b8e2ce7/Derivates/4755ac1d-f054-4b95-ac59-bd60a1ef08b2.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Mushroom and sauerkraut filling
- 500 g sauerkraut
- 1000 g water
- 1 tbsp grapeseed oil
- 1 onion (approx. 150 g), cut into halves
- 500 g button mushrooms, cut into halves
- 1 ½ tsp sea salt, to taste
- ¼ tsp ground black pepper, to taste
Dough
- 250 g warm water, plus extra to seal
- 1 egg
- 2 tbsp grapeseed oil
- 560 g plain flour, plus extra to dust
- 1 - 2 pinches sea salt, plus extra to boil
- water, to boil
Topping
- 120 g salted butter, cut into cubes
- 1 large onion, diced
- sour cream, to serve
- fresh chives, finely chopped, to serve
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2007.8 kJ / 478.1 kcal
- Białko
- 10.9 g
- Węglowodany
- 54.5 g
- Tłuszcz
- 22.8 g
- Tłuszcz nasycony
- 10.4 g
- Błonnik
- 5.4 g
- Sód
- 844 mg
Alternatywne przepisy
Bulghur and lentil soup
1h
Potato Pancakes
45 Min
Polish crêpes
3h 35min
Baked cherry crumble cheesecake
1 godz. 25 min
Eggplant Stacks
1 godz. 35 min
White bean purée and anchovy on crostini
45 Min
Hummus with Peas and Beans
25min
Wholemeal Easter bread with eggs and smoked trout fillets
2h
Italian Easter bread
3ч. 50 мин.
Tangzhong milk bread
2 Std. 45 Min
Olive Spread
5 Min
Baked Cabbage Pierogis
2h 30min