Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Mushroom and sauerkraut filling
- 500 g sauerkraut
- 1000 g water
- 1 tbsp grapeseed oil
- 1 onion (approx. 150 g), cut into halves
- 500 g button mushrooms, cut into halves
- 1 ½ tsp sea salt, to taste
- ¼ tsp ground black pepper, to taste
Dough
- 250 g warm water, plus extra to seal
- 1 egg
- 2 tbsp grapeseed oil
- 560 g plain flour, plus extra to dust
- 1 - 2 pinches sea salt, plus extra to boil
- water, to boil
Topping
- 120 g salted butter, cut into cubes
- 1 large onion, diced
- sour cream, to serve
- fresh chives, finely chopped, to serve
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2007.8 kJ / 478.1 kcal
- Białko
- 10.9 g
- Węglowodany
- 54.5 g
- Tłuszcz
- 22.8 g
- Tłuszcz nasycony
- 10.4 g
- Błonnik
- 5.4 g
- Sód
- 844 mg
Alternatywne przepisy
Gluten Free Lemon Poppy Seed Muffins
1h 20min
Charred leek gulai sayur
Brak ocen
Steamed Corn with Chipotle Mayonnaise and Cilantro Salsa
45min
Garlic Tahini Dip (Tarator)
5min
Spelt bread
26 godz.
Squid à la provençale
55min
Poppy seed strudel
3u. 15min
Black sesame mochi ice cream
23h
Rustic Sourdough Bread
28h 10min
Austrian Kaiserschmarrn pancake
20min
Polenta with mediterranean vegetables
1h 35min
Pina colada mocktail
5min