![Spinach and lemon cake Spinach and lemon cake](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/72fb4629f5743484b3ae59b9e5039c49/Derivates/e1be52f29136bc20177eb4a9db80dd212807bcc6.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Spinach cake
- 500 g frozen chopped spinach, finely chopped
- butter, to grease
- 200 g grapeseed oil
- 4 eggs
- 180 g caster sugar
- ½ tsp natural vanilla extract
- 240 g plain flour
- 50 g arrowroot flour
- 2 ½ tsp baking powder
Lemon cream
- 1 tbsp gelatine powder
- 3 tbsp lemon juice (approx. 1½ lemons)
- 5 pieces lemon zest, cut into strips (1 cm x 4 cm), no white pith
- 400 g pouring (whipping) cream
- 80 g icing sugar
- 1 pomegranate, arils only, to decorate
- Wartości odżywcze
- na 1 slice
- Kalorie
- 2040.7 kJ / 487.7 kcal
- Białko
- 6.7 g
- Węglowodany
- 48.2 g
- Tłuszcz
- 31 g
- Tłuszcz nasycony
- 9.8 g
- Błonnik
- 2.6 g
- Sód
- 144.3 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Stout Brownies
45min
Nourish bowl (Diabetes)
55 min
Oven Baked Vegetable Chips (TM6)
1h 45min
Honey cake
49 Std. 30 Min
Liver Cake
1 Std. 50 Min
Spiced Polish Christmas cake
99 Std. 30 Min
Three meat roulade
2 Std. 5 Min
Key Lime Madeleines
2 Std. 35 Min
Purple Potato Mochi
55 min
Flourless Chocolate Coffin Cake
1 godz. 5 min
Citrus and spice spider web cheesecake
6 Std. 10 Min
Cherry and peach loaf
1h 55min