Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Pasta
- 150 g lupin flour (see Tips)
- 70 g gluten free cornflour, plus extra for dusting
- 1 ½ tsp xanthan gum
- 1 pinch ground nutmeg
- 60 g fresh spinach leaves
- 2 tsp salt
- 2 eggs
- 2040 g water
Lemon sauce
- 50 g Parmesan cheese, cut into pieces (3 cm), plus extra to serve
- 500 g water
- 2 bunches green asparagus, cut into pieces (approx. 4 cm)
- 1 garlic clove
- 30 g unsalted butter
- 120 g full cream milk
- 250 g mascarpone cheese
- ½ lemon, juice only (approx. 20 g)
- ¼ tsp salt
- ½ tsp ground black pepper
- lemon oil, to serve (optional)
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2496.5 kJ / 594.3 kcal
- Białko
- 27.4 g
- Węglowodany
- 19.2 g
- Tłuszcz
- 43.5 g
- Tłuszcz nasycony
- 23.2 g
- Błonnik
- 9.3 g
- Sód
- 1498 mg
Alternatywne przepisy
Gwinganna Barramundi escabeche
45min
Risotto with lemon, thyme and feta
30min
Risotto verde
45min
Beetroot salad
10 Min
Mushroom risotto
30min
Rice salad
1 Std.
Vegan parmesan shards
3h 55min
Hummus board with shredded lamb (Diabetes)
Brak ocen
Gluten free pasta
50min
Gluten free coconut crêpes with apricot sauce
2h
Gluten free breakfast pizza
1 Std. 20 Min
Acai berry bowl
10 Min