Wersje kompatybilne
Gluten free coconut crêpes with apricot sauce
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Pastry cream
- 30 g gluten free cornflour
- 60 g caster sugar
- 430 g full cream milk
- 4 egg yolks
- 30 g orange liqueur
Apricot sauce
- 30 g unsalted butter, cut into pieces
- 125 g white sugar
- 300 g canned apricots, drained
- 1 lemon, zested and juiced (approx. 40 g juice)
- 120 g orange juice
- 2 tsp gluten free cornflour
- 2 tsp water
- 30 g orange liqueur
Coconut crêpes
- 4 eggs
- 270 g coconut milk
- 30 g gluten free cornflour
- 40 g arrowroot flour
- 1 pinch salt
- 200 g pouring (whipping) cream
- 110 g canned apricots, drained
- 1 sprig fresh mint leaves, to serve
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1723.5 kJ / 410.4 kcal
- Białko
- 7.2 g
- Węglowodany
- 47 g
- Tłuszcz
- 21.8 g
- Tłuszcz nasycony
- 14.1 g
- Błonnik
- 2.3 g
- Sód
- 94.9 mg
Alternatywne przepisy
Gluten free carrot and almond cake
2h 30min
Gluten free waffles with maple bacon
1sa
Chia and pepita gluten free loaf
1h 25 min
Gluten Free Date, Apple and Walnut Tea Bread
1sa
Wholefood pancakes with vanilla and cinnamon poached apples
1h 25 min
Gluten free ANZAC biscuits
45 min
Gluten free hot cross buns
3 godz. 25 min
Gluten free chocolate halva cake
1sa
Gluten free lamingtons
1sa 30 dk
Gluten free breakfast pizza
1sa 20 dk
Gluten-Free Crepes
45 min
Gluten free sourdough bread
192 Std. 20 Min