Asparagus and pipis (clams) risotto
TM6 TM5 TM31

Asparagus and pipis (clams) risotto

4.3 (6 ocen)

Składniki

  • 10 sprigs fresh flat-leaf parsley, leaves only
  • 1000 g water
  • 1000 g pipis (clams), purged (see Tips)
  • 250 g green asparagus, trimmed (approx. 2 bunches)
  • 40 g brown onion
  • 30 g extra virgin olive oil
  • 320 g Arborio rice
  • 100 g dry white wine
  • 1 - 2 tsp salt, to taste
  • ¼ tsp fresh ground black pepper, to taste
  • lemon juice, to serve (optional)

Wartości odżywcze
na 1 portion
Kalorie
2629.5 kJ / 626 kcal
Białko
46.5 g
Węglowodany
76.4 g
Tłuszcz
13.7 g
Tłuszcz nasycony
2.9 g
Błonnik
3.6 g
Sód
2003.6 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy