
Urządzenia i Akcesoria
Asparagus and pipis (clams) risotto
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz. 30 min
4 portions
Składniki
-
fresh flat-leaf parsley leaves only10 sprigs
-
water1000 g
-
pipis (clams), purged (see Tips)1000 g
-
green asparagus trimmed (approx. 2 bunches)250 g
-
brown onion40 g
-
extra virgin olive oil30 g
-
Arborio rice320 g
-
dry white wine100 g
-
salt to taste1 - 2 tsp
-
fresh ground black pepper to taste¼ tsp
-
lemon juice to serve (optional)
Wartości odżywcze na 1 portion
Kalorie
626 kcal /
2629.5 kJ
Białko
46.5 g
Tłuszcz
13.7 g
Węglowodany
76.4 g
Błonnik
3.6 g
Tłuszcz nasycony
2.9 g
Sód
2003.6 mg