Asparagus and pipis (clams) risotto

Asparagus and pipis (clams) risotto

4.1 7 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz. 30 min
4 portions

Składniki

  • fresh flat-leaf parsley leaves only
    10 sprigs
  • water
    1000 g
  • pipis (clams), purged (see Tips)
    1000 g
  • green asparagus trimmed (approx. 2 bunches)
    250 g
  • brown onion
    40 g
  • extra virgin olive oil
    30 g
  • Arborio rice
    320 g
  • dry white wine
    100 g
  • salt to taste
    1 - 2 tsp
  • fresh ground black pepper to taste
    ¼ tsp
  • lemon juice to serve (optional)

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 626 kcal / 2629.5 kJ
Białko 46.5 g
Tłuszcz 13.7 g
Węglowodany 76.4 g
Błonnik 3.6 g
Tłuszcz nasycony 2.9 g
Sód 2003.6 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...