Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 10 sprigs fresh flat-leaf parsley, leaves only
- 1000 g water
- 1000 g pipis (clams), purged (see Tips)
- 250 g green asparagus, trimmed (approx. 2 bunches)
- 40 g brown onion
- 30 g extra virgin olive oil
- 320 g Arborio rice
- 100 g dry white wine
- 1 - 2 tsp salt, to taste
- ¼ tsp fresh ground black pepper, to taste
- lemon juice, to serve (optional)
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2629.5 kJ / 626 kcal
- Białko
- 46.5 g
- Węglowodany
- 76.4 g
- Tłuszcz
- 13.7 g
- Tłuszcz nasycony
- 2.9 g
- Błonnik
- 3.6 g
- Sód
- 2003.6 mg
Alternatywne przepisy
Risotto with zucchini and prawns
1u. 15min
Mixed mushroom congee with pickled eggs
24h 40 min
Broccoli and blue cheese soup
25min
Pea and lettuce soup with scallops
45min
Beetroot gazpacho with horseradish créme
1h 40min
Vegetable soup, eggs en cocotte with spinach
1h
Seafood en papillote with saffron potatoes
35 min
Beetroot soup with herb dumplings
1h 10min
Prawn and saffron risotto
30min
Cheese soufflés
30min
Seafood and corn chowder
40min
Cream of mushroom soup
20 min