Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 50 g queijo parmesão
-
800
g caldo de peixe caseiro
lub 800 g água e 1 cubo de caldo de peixe - 550 g corvina (3-4 postas aprox.)
- 1000 g amêijoa fresca e limpa
- 1 ½ c. chá de sal
-
200
g molho de tomate e vodka
lub 200 g tomate em pedaços - 320 g arroz p/ risoto
- 80 g vinho branco
- 1 pitada de pimenta
- Manjerona, só as folhas q.b. p/ polvilhar
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 0 kJ / 703 kcal
- Białko
- 68 g
- Węglowodany
- 73 g
- Tłuszcz
- 11 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Risoto de dourada
1 Std.
Risoto de polvo
1h 20min
Risoto de bacalhau com hortelã
30 Min
Risoto de garoupa com manjericão
1 Std.
Polvo no forno com risoto de grelos
1 Std. 40 Min
Risoto de mexilhão com grelos
40min
Risoto de pato
1 Std. 15 Min
Risoto de línguas de bacalhau
55 Min
Risoto à alentejana
30 Min
Risoto de camarão, espargos e açafrão
45min
Risoto de bacalhau
50 Min
Risoto de camarão, rúcula e cogumelos
30 Min