Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
-
1
ananás (1000 g aprox.) c/ casca, aberto longitudinalmente
lub 1 abacaxi (1000 g aprox.) c/ casca, aberto longitudinalmente (ver dica) - 1 laranja s/ casca, s/ caroços e s/ pele branca
- 150 g sumo de limão (3 unid. aprox.)
- 100 g cebola roxa
- 1 - 1 ½ c. chá de sal
- 1 malagueta (ver dica)
- 75 g pimento assado
- 15 g salsa, só as folhas, mais q.b. p/ guarnecer
- 500 g lombo de bacalhau fresco s/ pele, cortado em cubos (2 cm aprox.)
- 200 g abacate cortado em cubos (1-2 cm aprox.)
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 708 kJ / 169.2 kcal
- Białko
- 12.9 g
- Węglowodany
- 22.5 g
- Tłuszcz
- 4.2 g
- Tłuszcz nasycony
- 0.5 g
- Błonnik
- 4.3 g
- Sód
- 530.7 mg
Alternatywne przepisy
Baguete com carne e molho de ervas
40min
Salmão com tomate e molho amarelo
1h
Torta de tiramisu
3h
Fajitas de camarão, guacamole com iogurte e rebentos de soja
25 min
Salada primavera
25 min
Pasta de caril verde
25 min
Patê de queijo com romã
1h 30min
Fatias de pão escuro com sementes, abacate e ovo escalfado
1h 50 min
Tártaro de salmão com ovo e abacate
45min
Entrecosto agridoce
40min
Cheesecake japonês
1h 45min
Frango jerk jamaicano
1h 15 min