Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Molho
- 80 g cebola cortada em pedaços
- 2 dentes de alho
- 15 g salsa, mais q.b. picada p/ guarnecer
- 30 g azeite
- 400 g tomate em pedaços
- 50 g pimento vermelho cortado em tiras
- 1 folha de louro
- 1 c. chá de sal
- 1 pitada de pimenta
- 1 c. chá de cominhos em pó
- 80 g queijo feta esfarelado
Ovos escalfados
- 1500 g água
- 50 g vinagre
- Azeite q.b. p/ pincelar
- 2 ovos
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 1603.8 kJ / 383.3 kcal
- Białko
- 14.9 g
- Węglowodany
- 17.2 g
- Tłuszcz
- 28.8 g
- Tłuszcz nasycony
- 9.6 g
- Błonnik
- 4.1 g
- Sód
- 1647.7 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Frango garam massala com arroz basmati
35min
Salada de salsicha, queijo e rabanetes - TM6
25min
Croquetes recheados
2h 30min
Bolo gourmet de chocolate negro
1h 15min
Guisado de lentilhas à moda da Etiópia (Misir wat)
35min
Gratinado de funcho vegan
1 Std. 25 Min
Bruschetta de iogurte e tomate
40min
Molho de noz com legumes crus
5min
Empadão de atum e molho arrabiata com puré de batata-doce
1h 35min
Massa fresca de grão com espinafres e ricota
50min
Empadão de cogumelos e castanhas
1h 35min
Esparguete de batata-doce com pesto de ervas
40min