Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1200 g água
- 2 c. chá de sal
- 350 g massa de tinta de choco tipo linguine
- 80 g cebola roxa
- 30 g azeite
- 50 g vinho branco
- 450 g salmão fresco s/ pele e s/ espinhas, cortado em cubos
- 1 lima, só o sumo
- 1 pitada de pimenta
- 100 g queijo-creme
- Aneto q.b. p/ guarnecer
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 3205 kJ / 767 kcal
- Białko
- 37 g
- Węglowodany
- 65 g
- Tłuszcz
- 38 g
- Błonnik
- 5 g
Alternatywne przepisy
Tagliatelle com salmão
35min
Massa cremosa de salmão e alho-francês
35min
Linguine com molho de cogumelos e peru
50min
Risoto de peru e espargos
40min
Esparguete preto com camarão
45min
Risoto de polvo
1h 10min
Salmão com risoto de funcho
25min
Risoto de salmão fumado e alho-francês
30min
Linguine com camarão, cogumelos e espargos
35min
Risoto de camarão, espargos e açafrão
45min
Risoto de curgete e camarão
35min
Risoto de camarão, rúcula e cogumelos
30min