Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 dente de alho
- 50 g azeite
- 640 g água
- 1 c. chá de sal
- 320 g massa tipo penne
- 200 g atum em lata, escorrido
- 50 g sumo de limão (1 unid. aprox.)
- 150 g pepino cortado em pedaços
- 1 - 2 pitadas de pimenta preta
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 2263 kJ / 541 kcal
- Białko
- 22 g
- Węglowodany
- 57 g
- Tłuszcz
- 24 g
- Tłuszcz nasycony
- 4 g
- Błonnik
- 4.3 g
- Sód
- 536 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Massa com fiambre, presunto e milho
50min
Salada de massa com atum e vinagrete de manjericão
30min
Massa com frango e tomate seco
45min
Penne de atum com manjericão
35min
Massa da quinta
40min
Salada de massa com morangos e abacate
35min
Noodles com ervilhas e chouriço
40min
Penne com alcachofra e tomate
1h 5min
Linguine com ervilhas e fiambre
35min
Penne com atum
30min
Penne com chouriço e cogumelos
25min
Massa com salmão e azeite de hortelã
40min