Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 200 g d'emmental, coupé en morceaux
- 500 g d'oignons jaunes, coupés en deux
- 60 g de beurre demi-sel, coupé en morceaux
- 1500 g d'eau
- 1 cube de bouillon de bœuf (pour 0,5 l)
- 200 g de pain rassis, coupé en bouchées
- 1 c. à café de sel, à ajuster en fonction des goûts
- 3 pincées de poivre moulu, à ajuster en fonction des goûts
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2276 kJ / 543 kcal
- Białko
- 23.8 g
- Węglowodany
- 49.8 g
- Tłuszcz
- 27.8 g
- Błonnik
- 5 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Velouté de châtaigne et poivron
35 Min
Soupe à l'oignon
50min
Crème de courgette au bleu
25 min
Cervelle de canuts
12h
Potage Saint-Germain
45min
Soupe à l'ail
40min
Soupe à l'oignon
1h 10min
Soupe de poulet à l'estragon
25 min
Soupe de camembert au blanc de poireau et basilic
1h
Soupe au lait
20 min
Saucisson de Lyon à la sauce beaujolaise
55min
Crème de carotte
30min